Як обрати та купити оправу правильно

Безповоротно пішов в минуле той час, коли люди соромилися носити окуляри. Завдяки роботі стилістів і дизайнерів, оправа для окулярів з лінзами, плюс до її основного призначенням – інструмент корекції та покращення зору – стала гарним аксесуаром, свого роду родзинкою зовнішності. Але такий ефект можливий тільки за умови, якщо оправа правильно підібрана до обличчя.

Створення індивідуального стилю, безумовно, багато в чому – як кому подобається; і часто побажання клієнтів оптик йдуть в розріз з дизайнерськими вимогами. Однак не варто ігнорувати рекомендації стилістів, навіть якщо їхні поради спочатку здадуться неоднозначними і викличуть критичне ставлення. Оправа для окулярів підбирається в залежності від форми обличчя, кольору очей і волосся, відтінку шкіри. Важливо також, щоб окуляри правильно сиділи на обличчі, тобто підходили за розміром.

Компенсувати недоліки форми особи – візуально витягнути або, навпаки, скоротити, надати гостроту або пом’якшити, розширити або звузити – ось додатковий ефект від аксесуара для корекції зору.

Овальне обличчя гармонійно, воно вважається ідеалом краси. Особу даного типу відрізняють виражені скули, пропорційність підборіддя і чола. До такої особи підійде оправа практично будь-якої форми, але потрібно звертати увагу на її розміри – окуляри не повинні виходити далеко за обриси обличчя і перекривати брови.

Кругле обличчя – висота і довжина приблизно однакові, має плавні обриси. Воно виглядає дещо широким. Для додання обличчю більш витончених обрисів, можна вибрати досить масивну оправу з акцентованими, але не надто гострими куточками. Оправа повинна бути вираженою, досить помітною на обличчі, “чепляти погляд”. Круглолицим дівчатам зовсім не підходять круглі окуляри. Але деякі дами з таким типом особи, навпаки, носять окуляри підкреслено круглої форми, всупереч всім правилам, і саме в цьому бачать родзинку стилю.

Квадратне обличчя відрізняє декілька “важке” підборіддя, жорсткі форми. Для того, щоб пом’якшити ці форми особи, підбирають круглу, закруглену оправу для окулярів.

До трикутного типу обличчя (воно схоже на сердечко) підійдуть оправи з піднятими зовнішніми куточками. На цьому наголошує кокетливість форми особи, може надавати жінці схожість з лисичкою або деяку “стервозність”. Такі особливості, звичайно, можна регулювати за допомогою форми окулярів, роблячи родзинки стилю більш-менш вираженими, в залежності від смаку і призначення окулярів – для роботи або для відпочинку і т. Д. Трикутна особа часто має загострене маленьке підборіддя, тому не рекомендується носити великі квадратні окуляри – вони можуть зробити обличчя схожим на “мурашку”.

До прямокутного типу обличчя підійде важка оправа з акцентами, можливо, прикрасами на дужках. При цьому потрібно уважно поставитися до розміру оправи – занадто великі окуляри при маленькому обличчі з вираженими кутами щелеп можуть створити “ефект вчительки”.

Часто за допомогою окулярів люди прагнуть скорегувати ті особливості особи, які вважають недоліками, наприклад, великий ніс. Перемичка на переніссі може візуально скоротити ніс, і ця частина обличчя знайде більш витончену форму. Такому ефекту сприяє пряма (на відміну від зігнутої) перемичка у окулярів, особливо, якщо їх зрушити трохи вниз по переніссі, а не присувати близько до очей.

Окуляри не повинні лежати на вилицях, а також – закривати брови. В ідеалі, підбирається оправа окулярів, в точності повторює лінію брів. Кольори оправ бажано співвідносити з кольором очей, волосся, відтінком шкіри. Блондина з дуже світлою шкірою не підійдуть чорні масивні окуляри, набагато краще виглядатимуть світло-коричневі. Коричневі тони оправи також добре відтіняють світлі блакитні, зелені очі. До темним, карих очей краще підібрати оправи насичених кольорів – чорний, бордовий.

“Безоправні” окуляри гарні універсальністю. Можуть мати кріплення лінз типу “гвинти” або “втулки”. Такі окуляри підійдуть практично до всіх контурів і форм обличчя особи. Сучасні легкі пластичні оправи з титану і надміцних сплавів доречні в багатьох ситуаціях (для офісу, для хобі, для повсякденного носіння, розважальних заходів, в гостях і т.д.) і зручні у використанні. Оправа для окулярів, виконана з таких металів, володіє пластичністю. Окуляри не ламаються, не ушкоджуються, навіть якщо їх покласти в кишеню без футляра; плюс до того, оправа має еластичні дужки.